Zavřít
facebook-pjt twitter-pjt instagram-pjt

Remarketing

Remarketing je služba Google AdWords, která umožňuje přesněji cílit na skupiny lidí, kteří někdy dříve navštívili vaše webové stránky. Podobnou službu nabízí i Seznam.cz, pod názvem Retargeting. Spojením služeb Remarketingu a Retargetingu můžete efektivně oslovovat lidi na jiných webech, než na vašich stránkách. Remarketing vám může pomoci zvýšit prodeje nebo posílit povědomí o značce. Výhodou je poměrně nízká cena vzhledem k účinnosti. Reklamu využívající remarketing (retargeting) často vidíte na známých portálech jako je YouTube, ale nově i novinky.cz, sport.cz a dalších.

Princip remarketingu

1) Na webové stránky přidáme skrytý kód, který umožní využívání remarketingu. Kód získáme z účtu Google AdWords.

2) Nastavíme remarketingové seznamy. Seznamy odpovídají požadavkům na třídění zákazníků s ohledem na strukturu webu. Například návštěvníci produktů, služeb a podobně. Při nastavení služeb je důležité rozlišit zákazníky, kteří již nakoupili, abychom jim nenabízeli zboží, které si právě nakoupili.

3) Vymyslíme, jak oslovit lidi, kteří navštívili váš web. Je důležité zde vytvořit vhodnou strategii. Následně kombinujeme formy textové či účinnější grafické formy.

4) Web navštěvují lidé, kteří jsou po opuštění webu dále cíleně oslovováni na základě zvolené strategie a formy.

Výsledky je třeba dále vyhodnocovat a navrhovat zlepšení.

Dynamický remarketing

Dynamický remarketing umožňuje oslovit uživatele přímo konkrétními produkty, které si na webu prohlíželi. Mohou to být nejen produkty
e-shopu, ale jakékoliv katalogové produkty, jako například hotely nebo domy. Díky tomu můžete přizpůsobit nabídku konkrétním návštěvníkům. My pro vás takovou nabídku vytvoříme. Může to být připomenutí, snížení ceny nebo přidání dárku k nákupu.

Hlavní výhodou je vysoký konverzní poměr. Námi dodávané e-shopy standardně podporují využití dynamického remarketingu.

Více informací o remarketingu

Fungování remarketingu přímo od Google nebo remarketing na Wikipedii.

Napište nám a vylepšíme váš web společně!

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí na ni zásady ochrany osobních údajů a podmínky služby Google.
Odesláním zprávy beru na vědomí zpracování osobních údajů.
WordPress Lightbox